Zirkonyum Kaplama

  1. Anasayfa
  2. Zirkonyum Kaplama

Zirkonyum Kaplama insanların dişlerinde farklı nedenlerle meydana gelen renk bozulmaları, çürümeler gibi birçok estetiksel ve fonksiyonel problemin giderilmesi için hastanın diş yüzeylerinin Zirkonyum maddesi ile kaplandığı Estetik Diş Hekimliği tedavisi yöntemidir.

Zirkonyum sağlam ve parlak bir element olmakla birlikte insanların estetik bir gülüşe ve bembeyaz dişlere sahip olması için Diş Kaplama uygulamalarında en fazla kullanılan etken madde olarak bilinmektedir.

Taç Kron olarak da ifade edilen Zirkonyum Diş Kaplama insanların ağız ve dişlerinde meydana gelen renk bozulmaları ve çürümelerin giderilerek Estetik Bir Gülüşün ortaya çıkarılması için uygulanan bir Diş Kaplama tedavisi yöntemidir.

Zirkonyum Kaplama uygulaması sırasında porselen veya seramik kaplama maddesi kullanılıp hastanın problem yaşanan dişlerinin ön ve arka yüzlerine işlem yapılmaktadır. Herhangi bir metal içermeyen kaplama maddesi sayesinde kişi uygulama sonrası bembeyaz ve doğal dişlere sahip olmaktadır.

Kişinin ön dişlerine uygulanması halinde estetik açıdan kusursuz bir görünüm oluşmasını sağlayan Zirkonyum Diş Kaplama gerekli görüldüğü durumlarda arka dişlere de uygulanıp muazzam bir ağız - diş yapısı oluşmasını destekler.

Günümüzde Estetik Diş Hekimliği kapsamında gerçekleştirilen Gülüş Tasarımı ve Pembe Estetik uygulamalarının vazgeçilmez yöntemlerinden birisi Zirkonyum Diş Kaplama tedavisi olarak bilinmektedir.

Zirkonyum Kaplama kişinin bembeyaz dişlere sahip olması dışında uygulama sonrası elde edilen sonucun 20 yılı aşkın süre kalıcılığını göstermesi ve Zirkonyum Dişlerde kırılma ihtimalinin yok denecek kadar az olması nedeniyle çok sık tercih edilir hale gelmiştir.

Zirkonyum Kaplama sonrası hasta hayal ettiği estetik gülüşe ve bembeyaz dişlere sahip olur. Bununla birlikte kişi sadece estetiksel açıdan kazanımlar elde etmeyerek dişlerinin işlevsel açıdan da görevlerini yerine getirebileceği sağlıklı ağız ve dişlere kavuşur.

Klinik şartlarında bu alanda Uzman Diş Hekimleri eliyle yapılan Zirkonyum Diş Kaplama tedavisi sayesinde kişiler neredeyse ömür boyu kullanabilecekleri sağlıklı, doğal, estetik ve bembeyaz dişlere sahip olurlar. Kişinin ağız - diş bakımına dikkat etmesi ve yıl içinde klinik muayenelerini aksatmaması uzun ömürlü kullanımı sağlamaktadır.

Bembeyaz Parıldayan Dişlere ve Estetik Bir Gülüşe sahip olmak için kliniğimize ulaşan kişiler Uzman Diş Hekimlerimiz tarafından yapılan Zirkonyum Kaplama tedavisi sonucunda hayal ettikleri ağız -diş görünümüne konforlu, güvenli ve etkili bir tedavi süreci sonunda hızla kavuşmaktadır.

Sizde dişlerinizde yaşanan estetiksel ve fonksiyonel problemlerden kurtulmak için Hemen Bize Ulaşıp randevu alabilir, uzman diş hekimimiz tarafından yapılacak muayene sonucunda size en uygun tedavi planını oluşturabilirsiniz.

Zirkonyum Diş Nedir 

Diş Kaplamaları temelde iki farklı gruba ayrılır. Bu ayrım Metal İçeren Diş Kaplamaları ve Metal İçermeyen Diş Kaplamaları şeklinde yapılmaktadır. Zirkonyum Kaplama günümüzde en sık tercih edilen Diş Kaplama yöntemi olarak bilinmektedir.

Zirkonyum Diş  ise kişinin diş yüzeyine Zirkonyum dioksit alt yapısına sahip porselen kaplama tekniği ile kaplanmış dişleri ifade eder. Zirkonyum Dişler metal içermeyen kaplama grubuna girmektedir. Çeşitli nedenlerden ve etkenlerden kaynaklı olarak Diş Kaplama Yöntemi ile dişlerini kaplatmayı hedefleyen kişilerin tercih ettiği bir tekniktir.

Zirkonyum Diş Kaplama yönteminin doğal dişlere oldukça yakın bir rengi bulunmaktadır. Dişlerde estetik açıdan doğal bir görünüm sunan bu Diş Kaplama Yöntemi estetik gülüş tasarımları için de sık sık tercih edilen ve uygulanan bir Diş Kaplama uygulamasıdır.

Zirkonyum Diş Kaplama Nedir 

Günümüzde gittikçe artan dış görünüş kaygısının da etkisi ile kişiler estetik gülüş tasarımlarını sıkça tercih etmekte ve uygulatmaktadır. Zirkonyum Diş Kaplama uygulaması genellikle estetik gülüş tasarımları için pek çok kişi tarafından tercih edilen ve uygulanan bir Diş Kaplama yöntemidir. 

Zirkonyum Diş Kaplama uygulaması biyolojik olarak diş yapısına uyumlu, sağlam, estetik görünen ve oldukça güvenilir bir materyalden oluşmaktadır.

Zirkonyum Kaplama yöntemi diş hekimliğinde kronlar, köprüler, implantlar, post ve piyo uygulamalarında sıkça tercih edilen bir materyaldir. Zirkonyum yapısal olarak metalden daha güçlü ve sağlam yapıya sahip bir maddedir. Günümüzde iki farklı şekilde Zirkonyum Kaplama uygulaması yapılmaktadır.

1-    Porselenin altında alt yapı olarak kullanılması

2-    Monolitik olarak yalnızca zirkonyumdan oluşan yöntem olarak kullanılması

Genellikle Estetik Gülüş Tasarımı amaçlı tercih edilen Zirkonyum Diş Kaplama uygulamasının en çok tercih edilme nedenlerinden biri de doğal diş görünümüne oldukça yakın bir görünüm oluşturmasıdır. Ayrıca Diş Kaplama uygulamalarında tercih edilen Zirkonyum diş etine kolayca uyum sağlayan ve hastanın konforunu koruyan bir maddedir.

Zirkonyum Kaplama Hangi Durumlarda Yapılır 

Zirkonyum Diş protezlerin alt kısmına ve porselen köprülere uygulanan beyaz renkli bir alaşımdır. Günümüzde pek çok kişi tarafından farklı amaçlar ve nedenler doğrultusunda tercih edilip uygulanan bir Diş Kaplama uygulaması yöntemidir.

Genellikle Estetik Gülüş Tasarımları için tercih edilmekte olan Zirkonyum Diş Kaplama uygulamasının kullanıldığı durumlar arasında; 

●      Diş yüzeyinde oluşan grileşme ya da sararma gibi renk problemlerinin giderilmesi,

●      Kişinin doğal bir diş rengine sahip olabilmesi,

●      Ayrık diş tedavilerinde ayrık dişlerin estetik açıdan onarılması,

●      Diş yapısı yamuk olan hastaların bu probleminin giderilmesi,

●      Estetik görünümünü yitirmiş diş dolgularına estetik görünümünün kazandırılması,

●      Kişiye gülüş estetiğinin kazandırılması,

●      Kırık ya da çürük dişlerin sağlıklı bir yapıya kavuşturulması,

●      Eksik dişlerin telafi edilmesi,

●      Diş eti problemlerinden dolayı estetik görünümü bozulmuş olan dişlerin sağlıklı hale getirilmesi,

●      Kişinin arzu ettiği diş yapısına ve gülüşe sahip olabilmesi için tercih edilen bir diş kaplama uygulamasıdır. 

gösterilebilir.

Zirkonyum Kaplama kişinin hayal ettiği diş yapısına ve gülüşe sahip olabilmesi için en sık tercih edilen Diş Kaplama uygulamasıdır. Zirkonyum Kaplama uygulamaları ile eski, sağlıklı ve dikkat çekici beyaz dişlerinize yeniden kavuşmanız mümkündür.

Porselen kaplamaların alt yapısında bulunan metal alaşımların dişlerde cansız ve yapay bir görünüm sunmasının aksine Zirkonyum Diş Kaplama Tedavisi ile bu estetik olmayan görünümü engelleyebilir ve dikkat çekici bir gülüşe sahip olabilirsiniz.

Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır 

Diş Kaplama tedavileri arsında kişiye sunmuş olduğu doğal diş görünümü sayesinde en sık tercih edilen diş kaplama uygulaması olarak karşımıza Zirkonyum Diş Kaplama yöntemi çıkmaktadır.

Bu uygulama alanında uzman diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen bir yöntemdir. Zirkonyum Diş Kaplama uygulamasının yapımı sırasında hasta bazı aşamalardan geçer. Bu aşamaları;

●      İlk olarak hasta muayene edilir ve hastanın dişlerindeki sorun uzman doktor tarafından tespit edilir.

●      Tespit edilen soruna göre hastaya özel olarak belirlenmiş tedavi sürecinde tedaviye başlamadan önce ilgili bölgeye lokal anestezi işlemi uygulanır. Uygulanan lokal anestezi sayesinde hastanın hissedeceği acı ya da ağrı seviyesi minimum seviyeye düşürülür.

●      Hastanın dişleri Zirkonyum Kaplamanın boyutuna uygun olacak şekilde küçültülür.

●      Küçültülen dişlerin üzerinden Zirkonyum Kaplamanın diş boyutuna uygun üretilebilmesi için ölçüm alınır. Bu ölçümler dişlerin üzerinde yumuşak bir malzemeyle ya da dijital yöntemler tercih edilerek alınabilir.

●      Hastaya sunulan renk skalası ile hastanın isteği doğrultusunda diş rengi seçimi yapılır.

●      Bu aşamalardan sonra ölçümü alınan dişlere uygun Zirkonyum Kaplamanın üretilmesi beklenirken hastanın hassasiyet hissetmemesi ve estetik görünümü bozmamak için geçici olarak kaplamalar takılır.

●      Ölçüsü alınan Zirkonyum Kaplama lar ortalama olarak 3 ila 5 gün içinde hazırlanır. Hazırlanan Diş Kaplamaları hasta tarafından onaylandıktan sonra geçici dişler çıkartılarak Zirkonyum Kaplamalar diş yüzeyine yerleştirilir.

●      Dişlerin yapıştırılabilmesi için özel şeffaf yapıştırıcılar kullanılır.

şeklinde özetleyebiliriz.

Tüm bu işlemlerin ardından hastanın Zirkonyum Diş Kaplama uygulaması bitmiştir. Fakat uygulamadan sonra yaklaşık ilk yarım saat boyunca hiçbir şey yenmemelidir. Aksi taktirde Zirkonyum Kaplamanın zarar görme, yerinden oynama olasılığı artacaktır.

Bu işlemlerden sonra doktorunuz tarafından belirlenen tarihlerde düzenli olarak kliniğe giderek Zirkonyum Diş Kaplamanızın kontrollerini gerçekleştirmeniz gerekir.

Zirkonyum Kaplama Ne Kadar Sürer 

Zirkonyum Diş Kaplama uygulamaları ortalama 1 hafta gibi bir süre içinde tamamlanan bir tedavi yöntemidir. Diş yüzeyinden Zirkonyum ölçümleri alındıktan sonra ortalama olarak 4 ila 5 gün arasında değişen laboratuvar aşaması bulunur.

Alanında uzman hekimin diş kesimini yapması, ölçüm alınması, planlanması, prova edilmesi gibi aşamalar ile birlikte hasta bir haftanın sonunda arzu ettiği estetik gülüş tasarımına ve dikkat çeken dişlere sahip olmuş olur.

Zirkonyum Kaplama Çeşitleri 

Zirkonyum Kaplama sürecinde kişinin yaşadığı estetiksel ve fonksiyonel problemler göz önüne alınarak farklı çeşitlerde Zirkonyum Dişler üretilip kullanılabilmektedir. Zirkonyum Diş Çeşitleri arasında;

1-    Zirkonyum Veneers Uygulamaları

2-    Zirkonyum İmplant Üstü Uygulama

3-    Zirkonyum İmplant Üstü All on 4 Sistem Uygulama

4-    Zirkonyum Gülüş Tasarımı

gösterilebilir.

Tek diş kaplamalar için de tercih edilebilen Zirkonyum Diş Kaplama tedavisi implant tedavilerinde de yaygın olarak tercih edilen bir yöntemdir.

Veneer Zirkonyum Kaplama 

Veneer Zirkonyum Diş Kaplama uygulaması Estetik Diş Hekimliğinde sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Zirkonyum metal destekli porselenlere alternatif olarak geliştirilmiş yeni nesil diş kaplamaları olarak tanımlanan dişlere doğal bir görünüm katan diş kaplama yöntemidir.

Zirkonyum dioksitten hazırlanan beyaz blokların diş ölçümüne uygun olarak kesilmesiyle elde edilen Zirkonyum Dişler insanların ağız - diş yapısında meydana gelen birçok estetiksel ve işlevsel sorunun hızla çözülmesini sağlamaktadır.

Zirkonyum Kaplama Ömrü Ne Kadardır 

Günümüzde sıkça tercih edilen Zirkonyum Diş Kaplama estetik tedavi uygulamaları genellikle dişlerin renginden, düzeninden ya da yapısından rahatsızlık duyan kişilerin yani estetik açıdan beğenilmeyen durumların giderilmesi için tercih edilen bir diş kaplama uygulamasıdır.

Diş yüzeylerine uygulanan Zirkonyum Diş Kaplama modellerinin ortalama ömrü 5 ila 15 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Zirkonyum Kaplaması yapılan dişlerin bakımına ve düzenli kontrollerinin sağlanıp sağlanmamasına bağlı olarak kaplamaların ömrü de olumlu veya olumsuz olarak etkilenmektedir.

Zirkonyum Kaplama sonrası ağız - diş bakımını ve kontrollerini düzenli olarak sağladığınız, ağız hijyenine dikkat ettiğiniz taktirde Zirkonyum Diş Kaplamanızın ömrünü 20 yıla kadar uzatabilmeniz mümkündür.

Zirkonyum Kaplama Diş Sızlaması 

Zirkonyum Kaplama sonrasında açığa çıkan dentin yüzeyindeki kanallar nedeni ile diş pulpası ısısal değişimlere ve bu ısısal değişimlerden kaynaklı olarak işlem sonrası ilk birkaç gün diş sızlaması ile karşılaşılması olağan bir durumdur.

Yukarıda belirttiğimiz husus nedeniyle Zirkonyum Diş Kaplama sonrası hastanın hafif bir ağrı ya da sızlama hissetmesi normal karşılanabilecek ve birkaç gün içerisinde geçecek bir durum olarak gösterilebilir.

Zirkonyum Kaplama Diş Rengi 

Zirkonyum Kaplama uygulaması sırasında hasta uzman diş hekimi ile birlikte Zirkonyum Diş Kaplamaların rengine karar verebilmektedir. Bu süreçte uzman diş hekimi hastayı yönlendirip ağız - diş yapısına en uygun, doğal rengi seçmesi konusunda kendisine yardımcı olmaktadır.

Diş Kaplamaları arasında en doğal görünümü sunan Zirkonyum Diş Kaplama tedavisinde diş rengi hastanın isteğine bağlı olarak açık ya da koyu renk olarak da tercih edilebilmektedir. Tercih edilen renk uzun kullanım sonrasında bile değişmeyen oldukça kalıcı bir renge sahiptir.

Zirkonyum Kaplama Mı Lamine Kaplama Mı 

Lamine Diş Kaplama uygulamaları Zirkonyum Kaplamadan farklı olarak tam kaplama işleminin uygulanmadığı bir yöntemdir. Yani Lamine Kaplama tedavilerinde diş eksikliği giderilmez ve tek tek yapılmak zorundadır.

Zirkonyum Kaplama ise tam kaplama sağlayarak eksik dişlerin tamamlanması gibi bir şart sunmamaktadır. Bununla birlikte Lamine Diş Kaplama tedavisi Zirkonyum Diş Kaplama tedavisine göre daha pahalı bir yöntemdir.

Ayrıca Lamine Diş Kaplama tedavisi dişlerin sadece ön yüzeyine uygulanır. Zirkonyum Kaplama tedavisi ise dişleri çepeçevre saran bir kaplama yöntemidir.

Zirkonyum Kaplama Sonrası 

Zirkonyum Diş Kaplama uygulaması klinik ortamında Uzman Diş Hekimleri tarafından yapılması halinde güvenli, konforlu ve yüksek başarı oranına sahip bir Estetik Diş Tedavisi yöntemidir. Bununla birlikte tedavinin başarısı ve kişinin ağız - diş sağlığı için hastanın diş hekimi tarafından belirtilen bazı hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.

Zirkonyum Diş Kaplama tedavisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında;

●      Aşırı sıcak veya soğuk yemekler yenmemesi,

●      Yapışkan ve sert gıda tüketiminde uzak durulması,

●      Aşırı sıcak veya soğuk içecekler tüketilmemesi,

●      Ağzınızı ve dişlerinizi zorlayacak herhangi bir şey yapılmaması,

●      Sert nesnelerin ısırılmaması,

gösterilebilir.

Zirkonyum Kaplama Avantajları 

İnsanlara farklı amaçlar ve nedenler doğrultusunda uygulanan Zirkonyum Diş Kaplama yönteminin pek çok farklı avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlar arasında;

●      Zirkonyum Kaplamanın ışık geçirgenliği doğal dişe yakın olduğu için diğer diş kaplamaları ile kıyaslandığında oldukça doğal ve estetik görünür.

●      Doku dostu bir materyal olduğu için vücut kolayca kabul eder ve bu sayede diş eti morluklarına ve iritasyonlarına sebep olmaz.

●      Beyaz bir alaşım olduğu için metal destekli porselenlerde karşılaşılabilen zamanla oluşan diş etinin kaplama ile birleşim yerine oluşan gri görünüm oluşmaz.

●      Dirençli bir yapıya sahiptir.

●      Isı geçirgenliği çok azdır. Bu nedenle dişte hassasiyete neden olmaz.

●      Doğal diş rengine yakın bir rengi olduğu için hastaya doğal bir estetik görünüm katar.

●      Hastanın arzu ettiği estetik görünüme ulaşması sağlanır.

gösterilebilir.

Zirkonyum Kaplama Fiyatları 

İnsanlar dişlerinde farklı sebeplerle yaşanan estetiksel ve fonksiyonel problemlerin tedavisi için kliniğimize ulaşmakta ve bize çok sık olarak Zirkonyum Diş Kaplama Fiyatları 2023 yılında ne kadar sorusunu iletmektedir.

Öncelikle bilinmelidir ki sağlık alanında gerçekleştirilen uygulamalarda hastaya ön muayene yapılmadan herhangi bir ücret belirtilmesi doğru değildir. Uzman Diş Hekimi tarafından yapılacak muayene sonucunda tedavi süreci ve fiyatı net olarak hastaya belirtilebilir.

Zirkonyum Kaplama Fiyatları 2023 yılında farklılıklar oluşmasına sebep olan pek çok husus bulunmaktadır. Bu hususlar arasında;

●      Hastanın ağız ve diş yapısı,

●      Zirkonyum Kaplama yapılacak kişinin genetik yapısı ve yaşı,

●      Hastanın ağız ve dişlerinde yaşanan estetiksel - fonksiyonel problemler,

●      Kişinin dişlerinde lekelenme, çürüme, sararma ve deformasyon seviyesi,

●      Hastaya uygulanacak Zirkonyum Diş Kaplama çeşidi ve sayısı,

●      Tedaviyi gerçekleştirecek klinik ve diş hekiminin tecrübesi,

gösterilebilir.

Sizde Zirkonyum Diş Kaplama tedavisi yaptırıp farklı sebeplerle dişlerinizde oluşan estetiksel ve fonksiyonel problemlerin giderilmesi, hayal ettiğiniz doğal, güzel ve estetik gülüşe sahip olabilmek için Hemen Bizi Arayın...

ESTPOİNT KLİNİK

TEDAVİ BİLGİLENDİRME

Operasyon Sayısı

Operasyon Sayısı

2 ila 3 Seans

Operasyon Süresi

Operasyon Süresi

1 ila 2 Saat

Anestezi

Anestezi

Lokal

Hassasiyet Süreci

Hassasiyet Süreci

3 ila 7 Gün

İşe Dönme Süresi

İşe Dönme Süresi

Hemen

Tam İyileşme

Tam İyileşme

1 ila 2 Hafta

Sonuçların Kalıcılığı

Sonuçların Kalıcılığı

20 ila 25 Yıl

Hastanede Kalma Süresi

Hastanede Kalma Süresi

Aynı Gün Çıkış

İnsanların dişlerinde farklı nedenlerle meydana gelen renk bozulmaları, çürümeler gibi birçok estetiksel ve fonksiyonel problemin giderilmesi için hastanın diş yüzeylerinin zirkonyum malzemesi ile kaplandığı Estetik Diş Hekimliği tedavisi yöntemine Zirkonyum Kaplama adı verilir.

Zirkonyum Kaplama uygulaması sonrası elde edilen sonucun ortalama ömrü kişiden kişiye değişmekle birlikte 10 ila 15 yıl arasındadır. Bu süre kişinin doğru davranışlar sergilemesi ve ağız - diş bakımını aksatmaması ile 20 yılı geçmektedir.

Zirkonyum Kaplama ile Porselen Kaplama karşılaştırıldığında ışık geçirgenliği açısından Zirkonyum çok daha avantajlıdır. Bu durum Zirkonyum Kaplama sonrası dişlerin doğal bir görünüme sahip olmasına yardımcı olur. Bununla birlikte diş eti uyumluluğu olarak da Zirkonyum Diş Kaplama ön plandadır.

Sağlık alanında yapılan uygulamaların fiyatları birçok farklı duruma bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu nedenle en doğru fiyatı almanız için İletişim kanallarımızı kullanarak kliniğimize ulaşmanız gerekmektedir.

Zirkonyum Diş kırılması neredeyse imkansız olarak ifade edilebilecek dayanıklılığa ve dirence sahiptir. Kişinin dişlerinin kırılmasına neden olacak bir davranış yapmaması veya ciddi bir kaza geçirmemesi halinde Zirkonyum Diş kırılmaz diyebiliriz.

Lamine Diş Kaplama tedavisi Zirkonyum Diş Kaplama ile kıyaslandığında çok daha pahalı bir uygulamadır. Ayrıca Lamine Kaplama sadece dişin ön kısmına yapılırken Zirkonyum Kaplama dişin tüm çevresine yapılmaktadır.

Her iki kaplama işlemi de dijital ortamda yapılan çalışmalar ve tasarımlar kullanılarak yapılır. Kişi Zirkonyum Diş veya Lamine Diş sonrası hayal ettiği estetik gülüşe ve bembeyaz dişlere sahip olabilir.

Zirkonyum Diş zaman geçse dahi sararmaz. Kaygan ve pürüzsüz bir yapıya sahip olan Zirkonyum Dişler üzerinde zamanla plak veya bakteri birikimi olmaz. Kişi çay, kahve, sigara kullansa dahi ağız ve diş bakımını aksatmaması halinde Zirkonyum Diş Kaplama sonrası elde edilen bembeyaz görüntü korunur.

Zirkonyum Diş uzun yıllar kullanılan, sararmaya ve çürümeye maruz kalmayan bir yapıya sahiptir. Zirkonyum Dişler üst düzey kalite ve işçilik ile üretilip yerleştirildiği için konulduğu bölgede çürümezler.

Zirkonyum Diş Kaplama sürecinde yapılan ince ölçümler ile yerine tam oturtulan Zirkonyum Dişler bölgede bakteri oluşumuna imkan tanımayarak güvenli bir uygulama olma özelliği taşırlar.

Tüm bireylerin yapması gerektiği gibi Zirkonyum Diş Kaplama yaptıran kişiler de günde en az 2 kez doğru ve düzenli olarak dişlerini fırçalamalıdır. Ayrıca her gün diş ipi ve super floss kullanılarak dişlerin aralarında kalan artıkların temizlenmesi de kişinin ağız - diş sağlığını korumasına imkan sağlayacaktır.

Zirkonyum Dişler kişilerde herhangi bir ağız kokusu oluşmasına neden olmaz. Ağız kokusu ağız ve diş hijyenine dikkat etmeyen, bu süreç sonucu diş ve diş etlerinin sağlığını kaybeden kişilerde görülmektedir.

Zirkonyum Dişlerin eski tarz metal alt yapılı porselenlerden daha fazla olmasının nedeni üretim aşamasında kullanılan maddelerin daha pahalı olmasıdır. Zirkonyum maddesi metal alt yapılı porselenlerin üretiminde kullanılan nikel alaşımdan daha pahalıdır. Ayrıca Zirkonyum Diş üretim süreci eski tip kaplamalara göre daha zorludur. Tüm bu sebepler Zirkonyum Dişlerin daha pahalı olmasına yol açmaktadır.

Kliniğimizde Zirkonyum Diş Kaplama yaptıran kişilerin tamamı süreç sonunda oluşan görüntüden çok memnun kalmaktadır. Zirkonyum Kaplama sırasında eski usul kaplamalara göre ışığı geçirecek bir yapının kullanılması bu uygulamayı doğal, estetik ve tercih edilir hale getirmektedir.

Günümüzde belirli periyotlarla olmak üzere bazı Estetik Diş Uygulamaları SGK tarafından bir miktarda karşılanır hale gelmiştir. Zirkonyum konusunda ne kadar destek alabileceğinizi SGK ya ulaşarak en doğru şekilde öğrenebilirsiniz.