Diş Eti Hastalıkları

  1. Anasayfa
  2. Diş Eti Hastalıkları

İnsanların dişlerinin çevresine yayılan ve dişleri destekleyen dokularda görülen enfeksiyonlar Diş Eti Hastalıkları olarak ifade edilmektedir. Her yaştaki bireyde ortaya çıkabilen bu durum dişlerde herhangi bir çürüme olmadan dahi meydana gelebilir.

Diş Eti Hastalığı yaşayan kişilerde ortaya çıkabilen durumlar arasında;

  • Diş Eti Kanamaları,
  • Diş Eti İltihaplanması,
  • Diş Etlerinin Şişmesi,
  • Ağız Kokusu ve Dişlerde Sararma,
  • Dişlerin Güçsüzleşmesi ve Sallanması,
  • Diş Çürükleri ve Kayıpları,

gösterilebilir.

Diş Eti ağız - diş yapısının temelini oluşturan ve maruz kalabileceği rahatsızlıkların ağız ve diş sağlığını tehlikeye atabileceği önemli bir vücut bölgesidir. Başlangıç aşamasında çok zor fark edilen Diş Eti Hastalıkları ilerleyen süreçte kendisini farklı belirtiler ile gösterdiğinde tedavi için çok geç kalınmış olabilir.

Sağlıklı bir ağız - diş yapısına sahip olmak, Diş Eti Hastalıkları na maruz kalmaktan kurtulmak için öncelikle doğru ve düzenli Ağız - Diş Bakımı yapılmalıdır. Bununla birlikte klinik ortamında uzman diş hekimleri tarafından periyodik olarak ağız - diş muayenesi yaptırılmalı ve var olan hastalıklar ileri seviyeye gelmeden iyileştirilmelidir.

Diş Eti Hastalıkları en az diş çürükleri kadar diş kaybına neden olan yani ciddi derecede olumsuz sonuçları bulunan rahatsızlıklardır. Bu nedenle Diş Eti bakımı, doktor kontrolü ve gerekli görüldüğü anlarda müdahalesi zaman kaybedilmeden yapılmalıdır.

ESTPOINT bünyesinde yurt içi ve yurt dışında birçok farklı lokasyonda hizmet veren diş kliniklerindeki Diş Eti Hastalıkları Tedavisinde Uzman diş hekimleri tarafından başarıyla yapılan Periodontoloji Tedavisi sonucunda hastanın maruz kaldığı ağız ve diş sağlığını olumsuz etkileyen problemler ortadan kaldırılmaktadır.

Sizde farklı nedenlerle yaşadığınız Diş Eti Hastalıkları nedeniyle başta ağız ve diş bölgesi olmak üzere vücudunuzun birçok bölgesinde ortaya çıkabilecek olumsuz durumların güvenli, konforlu ve etkili bir tedavi süreciyle giderilmesi için Hemen Bize Ulaşıp randevu alabilir, Periodontoloji Uzmanı Hekimlerimiz tarafından yapılacak muayene sonucunda size en uygun tedavi planını oluşturabilirsiniz.

Diş Eti Hastalıkları Nedir 

Diş Eti Hastalıkları diş etlerinin mikrop ya da bakterilerden kaynaklı olarak enfekte olması sonucunda meydana gelen bir hastalıktır. Bakteriler ve mikroplar ile enfekte olan diş etinde oluşan enfeksiyon diş eti dokusunun iltihaplanmasına ve ardından tahriş olmasına neden olmaktadır.

Pek çok kişi gündelik yaşamı sırasında almış olduğu bakteri ve mikroplardan kaynaklı olarak hayatının bir noktasında Diş Eti Hastalığı yaşayabilmektedir. Karşılaşılan bu Diş Eti Hastalığı rahatsızlığın ilk başında yani erken evrelerinde ameliyatsız olarak tedavi edilebilmektedir.

Bununla birlikte kişi Diş Eti Hastalığının farkına varmamışsa ya da önemseyip alanında uzman bir doktor ile görüşmediyse ve bu durumda hastalık ilerlemişse bu hastalık ciddi problemlere yol açabilmektedir. Bu gibi durumlarda Diş Eti Hastalıkları tedavisi için cerrahi yöntemlere ihtiyaç duyulabilir.

Diş etinin enfeksiyon kapması ve erken fark edilip tedavi edilmemesi sonucunda dişlerin çevresindeki yumuşak dokuya enfeksiyon zarar verir. Bu hasar tedavi edilmediği taktirde bireyin dişlerini destekleyen yani dişlerin tutunduğu kemikli yapının mevcut enfeksiyon tarafından yok edilebilme gibi bir durumu bulunmaktadır.

Periodontoloji Nedir 

Periodontoloji diş etlerinde ya da diş köklerini saran kemikli yapıda çeşitli enfeksiyonel nedenlerden kaynaklı meydana gelen hastalıklar ve bu hastalıkların tedavisi ile ilgilenen alandır. Diş Eti Hastalığı tedavisini gerçekleştiren uzmanlığını almış kişilere ise Periodontist adı verilmektedir.

Diş etleri diş ve ağız sağlığı için oldukça önemli bir konumda yer almaktadır. Diş etlerinde oluşabilecek olan çeşitli enfeksiyonel problemler ya da iltihaplanma sonucunda oluşabilecek diş kayıpları kişinin ağız ve diş sağlığını doğrudan etkilemektedir. Bu durum kişinin genel sağlığı ile ilgili de kişiye çeşitli problemler oluşturabilme potansiyeli taşımaktadır.

Bu nedenle ağız ve diş sağlığı son derece önemli olup kişilerin dikkat etmesi ve düzenli olarak kontrol ettirmesi gerekir. Diş Eti Hastalıkları sonucunda meydana gelen çeşitli problemlerin diş kaybına yol açmaması için erken teşhis ve tedavi çok önemlidir

Periodontoloji diş hekimliği uzmanlık alanı bir yandan Diş Eti Hastalıklarının teşhisini yaparken diğer taraftan tedavi aşaması ve oluşturulan sağlıklı yapının devamlılığının da sürekliliği sağlamaktadır.

Diş Eti Hastalıkları Neden Olur 

Diş Eti Hastalıklarının başlıca nedeni olarak karşımıza mikrobiyal dental plak olarak adlandırılan temizlenmeyen gıda artıkları ile tükürükten gelen bakterilerin birleşimi sonucu oluşan bir tabaka olduğu bilinmektedir.

Mikrobiyal dental plak diş çevresindeki dokularda yıkım oluşturarak Periodontal Hastalığı başlatıp kişide Diş Eti Hastalıkları görülmesine neden olmaktadır.

Diş Eti Hastalıkları oluşmasına yol açan temel etken Mikrobiyal Dental Plak olarak gösterilmekle birlikte bu durum dışında;

  • Sürekli sigara kullanımı,
  • Diyabet, lösemi ve AIDS gibi bazı sistemik hastalıklar,
  • Stres ve uykusuzluk,
  • Kalp ve tansiyon rahatsızlıkları,
  • Anti - konvulsanlar, anti - depresanlar ve oral kontraseptifler gibi bazı ilaçların düzenli olarak kullanılması,
  • Sağlıksız beslenme alışkanları,

gibi hastalıklar, alışkanlıklar ve davranışlar da Diş Eti Hastalıklarının oluşumunda büyük etki göstermektedir.

Diş Eti Hastalıkları kemikli yapıya ulaşabilme potansiyeli olan ve kişinin dişlerinin kaybına neden olabilecek kadar olumsuzluk içeren bir rahatsızlıktır. Bu nedenle ağız bakımına, hijyene ve beslenme gibi Diş Eti Hastalıklarını etkileyen faktörlere dikkat edilmesi gerekir.

Diş Eti Hastalıkları Belirtileri 

Diş yüzeyinde sürekli olarak oluşan yapışkan, renksiz bir film tabakası olan bakteriyel plak Diş Eti Hastalıklarına en sık neden olan etkenlerden biridir. Bu plak uzaklaştırılmazsa sertleşerek diş taşına (kalkülüs) dönüşmektedir.

Diş taşı oluşturan bakteriyel plak kalkülüsün yani diş taşının yüzeyinde birikmeye devam eder. Diş taşları dişlerin fırçalanmasıyla ya da diş ipi kullanımı ile çıkarılabilen bir tabaka değildir. Oldukça sert ve dişe yapışık bir tabakadır. Bu nedenle doğal yöntemler ile diş taşı çıkarılamaz. Bir diş hekiminin diş taşlarını çıkarmak için diş temizliği yapması gerekir.

Diş taşlarının temizlenmemesi ve üzerinde bakteriyel plağın birikmeye devam etmesi sonucunda Diş Eti Hastalıkları oluşabilmektedir. Diş Eti Hastalıklarının belirtileri nelerdir sorusunu kısaca açıklamaya çalışalım.

Diş Eti Hastalığı Belirtileri arasında;

  • Dişleri fırçalarken veya diş ipi kullanırken diş etlerinin kanaması,
  • Diş etlerinde şişlik, kızarıklık ya da hassasiyet oluşumu,
  • Diş yapısından uzaklaşan ya da çekilen diş etleri,
  • Normalde oluşmayan ama sonradan oluşan inatçı ağız kokusu ya da ağızda kötü bir tat hissetmek,
  • Dişlerin bir çarpma ya da şiddet almadığı halde kendi kendine sallanmaya başlaması,
  • Dişlerinizin birbirine temas etmesi biçiminde bir değişiklik,
  • Diş ve diş etlerinin etrafında oluşan ve gözle görülür iltihaplanma olması,
  • Yiyecekleri çiğnerken keskin veya hafif ağrı ya da acı hissetmek,
  • Dişlerin sıcağa veya soğuğa karşı aşırı hassaslaşması durumu,

gösterilebilir.

Yukarıdaki belirtilerin bir veya birkaçını yaşadığınızı hissediyor ya da gözlemliyorsanız zaman kaybetmeden kliniğimize ulaşıp Randevu Alabilir, Diş Eti Hastalıkları Uzmanlarımız tarafından yapılacak muayene ve uygulamaya konacak tedavi ile var olan problemlerden hızla kurtulabilirsiniz.

Diş Eti Hastalıkları Nelerdir 

Günümüzde insanlar yaşamlarının belirli bir döneminde farklı nedenlerle birçok değişik Diş Eti Hastalığına maruz kalmaktadır. Kişinin yaşadığı Diş Eti Hastalığı ağız - diş başta olmak üzere vücudun pek çok bölgesinde olumsuz etkiler ile kendisini göstermektedir.

Çeşitli nedenlerden ya da etkenlerden kaynaklı olarak kişilerde oluşan Diş Eti Hastalıkları arasında en sık görülen rahatsızlık çeşitleri olarak;

  • Gingivitis
  • Kronik Periodontitis
  • Agresif Periodontitis
  • Sistemik Hastalıklarla Birlikte Görülen Periodontitis
  • Nekroz Oluşturan Periodontal Hastalıklar
  • Diş Eti Apsesi
  • Periodontal Apse

belirtilebilir.

Diş Eti Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir 

Alanında uzman diş hekimlerimiz tarafından dişlerinize uygulanacak olan profesyonel bir diş taşı temizliği ile dişlerinizde diş taşı sonucu oluşan ve sertleşen plağın çıkarılması sağlanır. Diş Eti Hastalıkları konusunda en önemli durum hastalıkların erken dönemde fark edilip tedavi edilmesidir. Erken fark edilen hastalıklar olduğunda genellikle cerrahi tedavi uygulamaları uygulanmamaktadır.

İlk önce Periodontal Tedavi işlemlerinde dişlerin diş ve kök yüzey temizliği yapılarak ağız ve diş köklerinde oluşan kalıntılar, diş taşları ve diş taşlarında biriken bakteriyal plak temizlenir. Ardından hasta ağız hijyeni ve ağız bakımı konusunda eğitilir.

Diş etlerindeki iltihap azaltılması ya da ortadan kaldırılması ve Diş Eti İltihabına neden olan mikroorganizmaların uzaklaştırılması ile tedavi işlemi uygulanır. Fakat erken teşhis edilmeyen Diş Eti Hastalıkları sonucunda cerrahi uygulamalara da ihtiyaç duyulmaktadır.

Diş Eti Hastalıkları Ne İyi Gelir 

Diş Eti Hastalıkları fark edildiğinde alanında uzman olan diş hekimine ya da uzmana muayene olunması gerekir. Diş Eti Rahatsızlığı ile karşılaşmak isteyemeyen kişiler gündelik yaşamları sırasında ağız bakımına ve hijyenine son derece önem vermeli ve diş taşlarını düzenli olarak temizlemesi gerekir.

Bununla birlikte kişinin düzenli olarak da ağız bakımı ve diş kontrolü sağlanması için diş hekimine görünmesi, Diş Eti Hastalığı oluşmaması veya rahatsızlığın başlangıç aşamasında tespit edilerek büyümeden müdahale edilmesi için çok önemlidir.

Diş Eti İltihabı Neden Olur, Nasıl Geçer

Kişinin ağız ve diş bakımına yeterli özenin göstermemesi, yetersiz - sağlıksız beslenmesi ve bazı çeşitli hastalıklar nedeni ile diş etlerinde ortaya çıkabilen enfeksiyonlar diş etlerinde iltihaplanmaya neden olabilmektedirler.

Çeşitli bakteriyel enfeksiyonlara bağlı olarak oluşan Diş Eti İltihabı gingivitis olarak ifade edilen ve kişilerde sıkça görülen bir Diş Eti Hastalığı olarak belirtilebilir.

Genellikle Diş Eti İltihabı birkaç gün içerisinde kendiliğinden iyileşmektedir. Ağız hijyeninin tam olarak sağlanması dışında herhangi bir tedavi gerektirmemektedir. Fakat diş etinde oluşan iltihabın çok büyük olması ve 4- 5 gün boyunca geçmemesi durumunda mutlaka diş hekimine başvurulmalı ve alanında uzman bir kişiden görüş alınmalıdır.

Diş Eti Şişmesi Neden Olur, Nasıl Geçer 

Diş Eti Şişmesi tartar ya da bakteri plaklarının birkaç günden fazla diş yüzeyinde kalması ve sertleşmesi ile meydana gelmektedir. Gündelik yaşam sırasında ağız bakımı için tercih ettiğimiz diş fırçalama, diş ipi kullanımı gibi yöntemlerle temizlenmesi oldukça zordur.

Plak ve tartarlar Diş Eti İltihabına ve dolayısıyla ardından da Diş Eti Şişmesi ne neden olan en yaygın neden olarak karşımıza çıkmaktadır.

Diş Eti Kanaması Neden Olur, Nasıl Geçer 

Diş Eti Kanaması diş etlerinde meydana gelebilecek hastalıkların belirtilerinden biridir. Fakat aynı zamanda Diş Eti Kanaması dişlerin çok sert fırçalanması, diş ipinin çok sert kullanılması veya protezlerin yanlış kullanımı sebepleriyle de meydana gelebilmektedir.

Aynı zamanda Diş Eti Kanaması günlük sorunların yanı sıra periodontitis, lösemi, vitamin eksikliği ve trombosit eksikliği gibi hastalıkları da işaret edebilen bir belirtidir. Bu tür belirtiler diş etinin daha kolay kanayıp iltihaplanmasına neden olan hastalıklardır.

Diş Eti Hastalıklarını Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır 

Diş Eti Hastalıklarını önlemek için ağız ve diş bakımına, ağız hijyenine dikkat edilmesi gerekir. Diş Eti Hastalıkları erken teşhis edilmediği sürece birçok farklı probleme neden olan bir rahatsızlıktır.

Bu nedenle Diş Eti Hastalığı belirtilerinden herhangi biri ile karşılaşıldığında alanında uzman diş hekimi tarafından kontrol edilmeli ve düzenli olarak ağız bakımının yaptırılması gerekir. Bu gibi durumlara dikkat edildiğinde ve ağız, diş sağlığı düzenli olarak kontrol edildiğinde Diş Eti Hastalıkları önlenir.

Diş Eti Hastalıkları Tedavisi Fiyatları 

İnsanlarda doğru ve düzenli ağız - diş bakımı yapılmaması başta olmak üzere birçok farklı nedenle Diş Eti Hastalıkları meydana gelmektedir. Yaşadığı Diş Eti rahatsızlıkları sonucunda kliniğimize ulaşarak bilgi almak isteyen kişiler tarafından en fazla aldığımız soru Diş Eti Hastalıkları Tedavisi Fiyatları 2023 yılında ne kadar olmaktadır.

Sağlık alanında yapılan uygulamalarda kişi muayene edilmeden bir fiyat belirtmenin doğru olmayacağını söyleyerek kişiyi kliniğimize davet etmekteyiz. Uzman Diş Hekimlerimiz eliyle yapılan muayene sonucunda tedavi süreci ve ücreti net olarak hastaya belirtilebilir.

Diş Eti Tedavisi Fiyatları 2023 yılında farklılıklar oluşmasına yol açan birçok farklı faktör bulunmaktadır. Bu faktörler arasında;

  • Hastanın yaşı ve genetik özellikleri,
  • Kişinin yaşadığı Diş Eti Hastalığı çeşidi,
  • Hastanın ağız ve diş yapısı,
  • Kişinin maruz kaldığı rahatsızlığın seviyesi,
  • Tedaviyi gerçekleştirecek klinik ve diş hekiminin tecrübesi,

gösterilebilir.

Sizde Diş Eti Hastalıkları Tedavisi konusunda Uzman Diş Hekimlerimiz tarafından uygulanacak tedavi teknikleri ile yaşadığınız Diş Eti Hastalıklarının giderilmesi ve hayal ettiğiniz estetik, doğal ve güzel gülüşe sahip olabilmeniz için Hemen Bizi Arayınız...

ESTPOİNT KLİNİK

TEDAVİ BİLGİLENDİRME

Operasyon Sayısı

Operasyon Sayısı

2 ila 3 Seans

Operasyon Süresi

Operasyon Süresi

1 ila 2 Saat

Anestezi

Anestezi

Lokal

Hassasiyet Süreci

Hassasiyet Süreci

3 ila 7 Gün

İşe Dönme Süresi

İşe Dönme Süresi

1 Gün Sonra

Tam İyileşme

Tam İyileşme

1 ila 2 Hafta

Sonuçların Kalıcılığı

Sonuçların Kalıcılığı

Ömür Boyu

Hastanede Kalma Süresi

Hastanede Kalma Süresi

Aynı Gün Çıkış

İnsanlarda Diş Eti Hastalıkları oluşmasının temel nedeni ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılmamasıdır. Dişlerde ve diş etlerinde zamanla biriken bakterilerin plak oluşumuna yol açması ile birlikte kişi sağlığını kaybetmekte ve Diş Eti Hastalıklarının oluşumuna karşı güçsüz hale gelmektedir.

Bununla birlikte insanlarda Diş Eti Hastalıkları oluşmasına yol açan durumlar arasında;

  • Sigara kullanımı,
  • Sistemik hastalıklar,
  • Stres ve uykusuzluk,
  • Kalp ve tansiyon rahatsızlıkları,
  • Sürekli kullanılan bazı ilaçlar,
  • Sağlıksız beslenme,

gösterilebilir.

Diş Eti Hastalıkları Diş Hekimliği ana bilim dallarından birisi olan Periodontoloji bölümünde iyileştirilmektedir.

Diş Eti Hastalıkları Uzmanı Periodontolog olarak adlandırılır. Standart Diş Hekimliği eğitimi sonrası Periodontoloji alanında uzmanlık eğitimi alan bu hekimler süreci başarı ile tamamlamaları halinde Periodontolog unvanını alırlar.

Diş Eti Hastalıkları ileri seviyelere ulaşması halinde ciddi sağlık problemlerine yol açan ve kişinin tüm vücudunu etkileyen rahatsızlıklardır. Diş Eti Hastalığı olarak ifade edildiği için sadece dişleri ve ağzı etkilediği sanılsa dahi durum tam olarak böyle değildir.

Öncelikle diş etlerinde kanama, şişme gibi durumlara yol açan bu durum zamanla iltihap oluşmasına neden olur. Bu iltihap sadece dişleri çürütmekle kalmayıp vücudun birçok bölgesinde enfeksiyonların görülmesine sebep olabilir.

Tüm bu durumları göz önünde bulundurarak ağız - diş bakımını aksatmamanız ve 6 ayda bir diş muayenesi yaptırmanız sadece ağız ve diş sağlığınız için değil genel vücut sağlığınız içinde büyük önem arz etmektedir.

Diş Eti Hastalıkları çocuklar dahil olmak üzere her yaştaki bireyde görülebilen problemlerdir. Özellikle çocuklarda diş sürme döneminde veya dişler arasına gıda sıkışması - temizlenmemesi halinde Diş Eti Hastalıkları meydana gelebilmektedir.

Bununla birlikte yanlış diş fırçalama teknikleri diş taşı oluşumuna ve zamanla bu durumun Diş Eti Hastalıklarına dönüşmesine neden olmaktadır.

Diş Eti Hastalıkları zamanla kişide ağız kokusu oluşmasına ve bu kokunun iltihaba bağlı olarak artmasına neden olur.

Diş Eti Hastalıkları bu alanda Uzman Periodontolog tarafından yapılacak tedaviler ile iyileştirilir. Ayrıca tedavi sonrası ağız -diş bakımına ve klinikte uygulanacak diş kontrollerine aksatmadan devam edilmesi halinde bu durum bir daha oluşmaz.

Bilinmelidir ki Diş Eti Hastalıklarının oluşmasının en önemli sebebi yanlış veya düzensiz diş bakımı sonucu diş etlerini tartar ve plakların sarmasıdır. Kişinin günlük bakım ile bu durumun önüne geçmesi ve yılda 2 kez diş etlerinin diş hekimleri tarafından derinlemesine temizlenmesi ile bu duruma engel olunur.

İnsanlarda C Vitamini eksikliği ve yeteri kadar su içilmemesi Diş Eti Hastalığı oluşmasına neden olabilir. Özellikle C Vitamini eksikliği yaşayan kişilerin diş etlerinde çekilmemeler meydana geldiği gözlemlenmiştir.

Diş Etlerinin güçlü ve sağlıklı kalması kişinin başta ağız - diş sağlığı olmak üzere tüm vücut sağlığının korunmasına yardımcı olmaktadır. Sağlıklı diş etlerine sahip olmak ve bu durumu korumak için;

  • Günde 2 kez dişler doğru şekilde fırçalanmalı,
  • Günde 1 kez diş ipi ile diş araları temizlenmeli,
  • Yılda en az 2 kez diş muayenesine gidilmeli,
  • Sağlıklı beslenilmeli,
  • Alkol ve sigara kullanımı minimuma indirilmeli,

hususlarına dikkat edilmelidir.