Diş Çekimi

  1. Anasayfa
  2. Diş Çekimi

Diş Çekimi hastanın genel tıbbi değerlendirmesi ve ağız içi durumunun kontrolü yapıldıktan sonra tedavisi mümkün görülmeyen dişlerin kemikteki yuvasından diş hekimleri tarafından çıkartılması işlemidir. Bu duruma yol açan birçok farklı sebep olabilir.

Diş Hekimliği uygulamalarının temelinde doğal dişleri son ana kadar korumak ve kurtarmaya çalışmak vardır. Bu nedenle Diş Çekimi her zaman son ihtimal olarak düşünülür. Diş hekimi tarafından gerçekleştirilen dolgu, kanal tedavisi, apikal rezeksiyon veya kron uygulamaları ile doğal dişlerde yaşanan problemlerin giderilememesi halinde Diş Çekimine başvurulur.

Toplumda pek çok bireyin içten içe korktuğu Diş Çekimi yapılan tüm tedavilere rağmen olumlu bir sonuç alınamayan dişlerde son çare olarak görülerek genel ağız – diş sağlığını korumak için uygulanır.

İnsanların dişlerinin çekilmesine neden olan birçok durum mevcuttur. Bu nedenlerin başında dişlerde yaşanan travmalara bağlı olarak zaman içerisinde meydana gelerek ilerleyen çürüme gösterilebilir. Bununla birlikte ileri seviyede diş eti problemleri, destek dokuların hasar görmesi, kemik kayıpları gibi durumlar da Diş Çekimi ile sonuçlanabilir.

Diş Çekimi ile sonuçlanan durumların oluşmasının temel nedeni düzenli olarak ağız – diş bakımının yapılmaması ve diş hekimi muayenelerinin aksatılmasıdır. Kişinin sadece bu hususlara dikkat etmesi Diş Çekimi ne yol açan durumların engellenmesine ve ortaya çıkan olumsuz durumların ileri aşamalara ulaşmadan iyileştirilmesine imkan sağlar.

İnsanların büyük çoğunluğunun çekindiği Diş Çekimi uzman diş hekimleri tarafından, klinik şartlarında, kurallara uygun şekilde yapılması ve sonrasında hastanın kendisine belirtilen hususlara uygun davranışlar sergilemesi halinde güvenli, konforlu, sorunsuz bir iyileşme süreci sunmaktadır.

Vakaların büyük kısmında lokal anestezi kullanılarak gerçekleştirilen Diş Çekimi sonrasında 1 ila 2 gün hafif ağrı hissedilmesi doğal olarak karşılanabilir. Diş Çekimi sonrası çekim yerindeki yara kapanana kadar sigara içilmesi, bölgenin sürekli dil ile temas ettirilmesi ya da sürekli tampon yapılması iyileşme sürecini olumsuz etkileyecektir.

Dişlerinde yaşadıkları problemler nedeniyle kliniğimize ulaşan kişilerin dişlerinde var olan sorunların durumunun geri dönüşü olmayacak seviyede ilerlediğinin tespit edilmesi halinde başvurulan Diş Çekimi tedavisi uzman diş hekimlerimiz tarafından komşu dişlere ve diş etine zarar vermeden gerçekleştirilerek rahatsızlık bulunan dişin diğer dişlere ve genel ağız sağlığına zarar vermesi engellenir.

Ağız, Diş ve Çene sağlığı hizmetleri sunan ESTPOINT kliniklerinde alanında Uzman Diş Hekimleri tarafından yapılan Diş Çekimi sonucunda kişilerin ciddi problemi bulunan dişleri çekilerek problemlerin tüm dişlere yayılmasının önüne geçilir.

Sizlerde dişlerinizde bulunan estetiksel ve fonksiyonel problemlerin hızla giderilmesi için Hemen Bize Ulaşıp randevu alabilir, ESTPOINT bünyesinde tedavi hizmetleri sunan Ağız, Diş ve Çene Cerrahları tarafından muayene edilerek size en uygun tedavi planını oluşturabilirsiniz.

Diş Çekimi Nedir 

Diş Çekimi insanlarda ısırma, çiğneme, konuşma gibi birçok fonksiyonun sağlıklı şekilde yerine getirilmesini sağlayan doğal dişlerde meydana gelen ve tedavi edilemeyen problemlerin kişinin ağız - diş sağlığını daha fazla tehlikeye atmaması için çene kemiğindeki yuvasından çıkarılması işlemidir.

Eksodonti olarak da adlandırılan Diş Çekimi diş hekimliği tedavi yöntemleri arasında son seçenek olarak görülmektedir. Uzman diş hekimleri öncelikle doğal dişleri onarmaya, restore etmeye ve kurtarmaya çalışır. Tüm uygulamaları denemesine rağmen olumlu sonuç alamayan diş hekimleri son çare olarak Diş Çekimine başvurur.

Diş Çekimi hasar görmüş, enfekte olmuş veya farklı problemleri bulunan dişler dişler çene kemiğinde yerleştiği yerden sökülerek ağız içerisinden çıkarılır. Özellikle çürüme, enfeksiyon, diş eti hastalığı veya travma sonucu dişlerinde problemler yaşanmaya başlanan kişilerde bu tedaviye ihtiyaç duyulmaktadır.

Halk arasında yayılan yanlış bilgi ve olumsuz söylentiler sonucunda korkulan bir uygulama haline gelse dahi Diş Çekimi lokal anestezi altında yapılan ve kişinin herhangi bir ağrı veya sızı hissetmediği güvenli, konforlu ve basit bir diş hekimliği tedavisidir.

Uzman diş hekimleri Diş Çekimi tedavisinde ağızda bulunan ve soket olarak adlandırılan dişin kemiğinden dişi ayırarak süreci tamamlar. Bu tedavi sonucu sorunlu diş alındığı için genel ağız ve diş sağlığı korunmuş olur.

Diş Neden Çekilir 

İnsanlarda dişlerinde yaşanabilen birçok durum Diş Çekimine neden olabilir. Uzman diş hekimi gerçekleştireceği klinik muayene sonrası problem yaşanan dişin çekilmesi veya farklı yöntemlerle tedavi edilmesine karar vermektedir.

Diş Çekimi ile sonuçlanan durumlar ve Diş Çekimine ihtiyaç duyulan hususlar arasında;

  • Dişte Travma Yaşanması veya Derin Çürük Oluşması : Dişlerde farklı nedenlerle kemik seviyesinden daha derinde bulunan kırık oluşması Diş Çekimi ile sonuçlanmaktadır. Öncelikle kanal tedavisi denense dahi kırık seviyesi derinleştikçe tedavinin başarı ihtimali düşmektedir. Hastanın dişlerinde kırık olması veya çürük oluşması halinde diş birkaç farklı yöntemle tedavi edilmeye çalışılır. Ancak yanıt alınamazsa hasar görmüş dişe köprü veya kök kanal tedavisi uygulanır. Bu durum da sonuç vermezse dişin çekilmesine ihtiyaç duyulur.
  • Hastanın Ortodonti Tedavisine Hazırlanması : İnsanların dişlerinde çarpıklık, yamukluk, dizilim bozuklukları gibi problemler yaşanması halinde ortodonti tedavisine ihtiyaç duyulur. Kişinin ağız içi diş diziliminin uygun hâle getirilmesi amacıyla bir veya birden fazla dişin çekilmesi gerekebilir. Dişin çekilmesi ile birlikte açılan yeterli alan sonrası hizalama işlemi daha sağlıklı gerçekleşir.
  • 20’lik Diş Çekimi : Gömülü Diş olarak da ifade edilen 20’lik dişlerin çekiminde dişin çevre dişlere, çene kemiğine, diş eti dokusuna, sinirlere ya da kan damarlarına zarar vermesini önlemek amaçlanır. Gömülü dişler ileride sağlığı tehdit etme ihtimaline karşı kökleri henüz oluşmamışken alınabilir.
  • Süt Dişlerinin Çekilmesi : İnsanlarda bir süt dişi çıkamadıysa veya normal zamanında düşmediyse alttaki kalıcı diş gelemeyebilir. Böyle bir durumda süt dişinin çekilmesi daha sonraki süreçte diş teli tedavisine ihtiyaç duyulmasının önüne geçer.

gösterilebilir.

Diş Çekimi Hangi Durumlarda Yapılır 

Günümüzde insanlar farklı nedenlerle Diş Çekimi yaptırmaya mecbur kalabilirler. Bir kısmı doğuştan kaynaklı olan, diğer bir bölümü yanlış alışkanlıklar ve davranışlar sonucu ortaya çıkan sebeplerle gerçekleşen bu uygulamaya yol açan durumlar arasında;

  • Dişlerde oluşan çürükler veya kırıklar diğer diş tedavi yöntemleri ile kurtarılamayacak kadar madde kaybına yol açtığında,
  • Diş eti hastalıkları sonucunda dişi destekleyen çevre dokularda ileri seviyede kayıplar oluşması halinde,
  • Diş teli uygulaması için ağız içerisinde alana ihtiyaç duyulduğunda,
  • Gömülü, yarı gömülü ve 20‘lik dişlerin zaman içinde çürüklere, ağrılara ve iltihap oluşumuna sebep olması halinde,

belirtilebilir.

Diş Çekimi Öncesi 

Diş Çekimi Öncesi uzman diş hekimi tarafından gerçekleştirilen muayenede hastanın dişinin çekilmesine engel bir durum olup olmadığı değerlendirilir. Bu süreçte kalp, tansiyon, şeker gibi kronik hastalıkları bulunan kişilerin son durumlarını diş hekimine bildirmeleri en doğru davranış olacaktır.

Bununla birlikte düzenli ilaç kullanan hastalar ilaç bilgilerini Diş Çekimini gerçekleştirecek hekimle paylaşmalıdır. Diş Çekimi öncesi kişinin dişlerini güzelce fırçalaması ve ağzını mikrop öldürücü antiseptik bir gargara ile çalkalaması Diş Çekimi sırasında veya sonrasında ortaya çıkabilecek iltihaplanmaların önüne geçecektir.

Diş Çekimi Nasıl Yapılır 

Diş Çekimi klinik ortamında, diş hekimliği eğitimini tamamlamış ve cerrahi uygulamalarda uzman kişiler tarafından gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir. Uzman diş hekimi muayene sırasında dişin durumunu kontrol ederek çekim tekniğini ve anestezi yöntemini belirler.

Genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilen Diş Çekimi gömülü diş, 20’lik diş veya ciddi enfeksiyon bulunan problemli dişlerin çekiminde genel anestezi kullanılabilir. Kullanılan anestezi yöntemi sayesinde hasta Diş Çekimi sırasında herhangi bir ağrı veya sızı hissetmez.

Diş Çekimi ortalama 10 ila 15 dakika içerisinde tamamlanmaktadır. Diş Çekimi sırasında takip edilen aşamaları;

  • İlk aşamada diş hekimi kemik dokusunu keser.
  • Ardından forseps olarak adlandırılan özel bir alet ile dişi tutar.
  • Dişi sağa - sola - ileri - geri hareket ettirerek yerinden çıkarır.
  • Çürük dişlerde çene kemiği ve diş kökü arasındaki bağ zayıfladığı ve genellikle kendiliğinden sallanmaya başladıkları için kolayca çene kemiğinden alınabilir.
  • Travmaya veya farklı nedenlere bağlı olarak kırılmış dişler ise birkaç parça halinde çıkarılabilir.

şeklinde belirtebiliriz.

Diş Çekimi İyileşme Süreci

Diş Çekimi sonrası iyileşme süreci ortalama 1 ila 2 hafta içinde tamamlanır. Bu dönemde Diş Çekimi sonucu ağız içerisinde oluşan boşlukta yeni diş eti dokusu ve kemik büyümesi gerçekleşir. Bölgedeki yara kapanarak güçlü bir yapı oluşur.

Bununla birlikte Diş Çekimi sonrası ağız içerisinde oluşan boşluğun komşu işleri olumsuz yönde etkilediği bilmelidir. Bu boşluk sadece çiğnemeyi, ısırmayı, konuşmayı negatif etkilemek gibi fonksiyonel problemler yaratmakla kalmayıp, komşu işlerin farklı sorunlara maruz kalarak çekilebilmelerine ortam sağlamaktadır.

Diş Çekimi sonrası eksik diş veya dişler nedeniyle ağız içerisinde oluşan boşluk implant, sabit köprü veya protez diş gibi farklı diş hekimliği tedavi yöntemleri ile kapatılarak diğer dişlerin sağlığı ve genel ağız durumu korunmalıdır.

Diş Çekimi Ne Kadar Sürer 

Modern teknolojinin sağlık uygulamalarına getirdiği yenilikler sonucu Diş Çekimi günümüzde oldukça kolay, konforlu ve hızlı bir tedavi haline gelmiştir. Diş Çekimi ile ilgili net bir süre belirtmek için kişinin çekilmesi gereken dişinin ağız içindeki konumu ve sağlık durumu hakkında detaylı bir bilgiye sahip olmak gerekmektedir.

Diş Çekimi vakaların büyük çoğunluğunda ortalama 10 ila 15 dakika içerisinde tamamlanır. Bununla birlikte çekilecek dişin ağız içerisindeki konumunun zorlu bir açıda olması, dişin tek değil çok köklü olması ve gömülü diş – 20’lik diş olarak sınıflandırılan yapıda olması gibi durumlar bu sürenin artabilmesine yol açmaktadır.

Diş Çekimi Çeşitleri 

Diş Çekimi kendi içerisinde basit ve cerrah olmak üzere iki temel sınıfta uygulanır. Basit Diş Çekimi lokal anestezi altında yapılan, nispeten kökü kuvvetli olmayan ve ağız içi konumu kolayca ulaşılabilir durumda olan dişlerin hızlı ve ağrısız şekilde çekilmesi işlemidir.

Cerrahi Diş Çekimi ağız içerisinde ulaşımı daha zor bir konumda bulunan, sürmesini tam olarak gerçekleştirmemiş, kırılmış veya enfeksiyon barındıran dişlerin özel aletler ve kesi işlemi uygulanarak çekildiği uygulamalardır. Gömülü dişlerin ve 20’lik dişlerin çekimi de bu sınıfta kabul edilmektedir.

Diş Çekimi Sonrası 

Diş Çekimi sonrası kişinin sağlığı ve iyileşme sürecinin kolay geçmesi için uzman diş hekimi tarafından belirtilen hususlara hastanın özen göstermesi gerekmektedir.

Diş Çekimi Sonrası dikkat edilecek durumlar arasında;

  • Hasta ağzını ilk 30 dakika çalkalamamalıdır. Ağzın çalkalanması çekimden sonra iyileşmeyi sağlayacak olan kan pıhtısının oluşumunu engeller. Bu durum yaranın iyileşmesinde gecikmeye neden olur.
  • Diş Çekimi sonrası yerleştirilen tampon 15 ila 20 dakika boyunca sıkıca ısırılmalıdır. Tükürüğün ağızda birikmemesi için sürekli olarak tükürmek kan pıhtısının oluşmasını engelleyip kanamanın devam etmesine neden olur.
  • Kanama sızıntı şeklinde 6 ila 24 saat arasında devam edebilir. Bununla birlikte kan tükürüğü boyayabilir. Bu nedenle kanamanızın çok olduğunu düşünüp paniğe kapılmayın.
  • Diş Çekimi sonrası belirli derecede ağrı hissedilebilir. Diş hekimine danışarak aspirin dışında bir ağrı kesici alınabilir.
  • Dişler çene kemiğine bağlı olduğu için Diş Çekimi sonrası kemik ortaya çıkabilir. Bu durum çekilen dişten parça kaldığının düşünülmesine neden olabilir. Bu bölgeye dilinizi ya da herhangi bir cisim değdirmeyin. Birkaç gün içerisinde açık kemiğin üzeri diş etiniz ile örtülür.
  • Diş Çekimi bölgesinde tahrişe neden olabilecek sıcak ve acılı yiyeceklerden kaçının.
  • Çekim sonrası ilk 2 ila 3 gün sigara ve alkol almayın.
  • Diş Çekiminden hemen sonra araba kullanmayın.
  • Diş Çekimi sonrası başınızın altına yüksekçe bir yastık koyup dinlenin.
  • İlk 1 ila 2 gün sıcak suyla duş almaktan kaçının.
  • Ağzınızdaki uyuşukluk geçinceye kadar bir şey yemeyin.
  • Diş çekiminden 24 saat sonra normal ağız bakımı uygulamalarına devam edin.

gösterilebilir.

Diş Çekimi Sonrası Ağrı 

Diş Hekimleri ne kadar tecrübeli olursa olsun Diş Çekimi sırasında çekim yapılan bölgedeki diş etleri ve kemik dokusunda travma meydana gelir. Bu durum hastanın ortalama 1 ila 3 gün sürebilecek Diş Çekimi Sonrası Ağrılar hissetmesine yol açar.

Diş Çekimi lokal anestezi altında yapıldığı için anestezi etkisi geçene kadar hasta herhangi bir ağrı veya sızı hissetmez. Çekilen dişin konumu ve problem boyutuna bağlı olarak ilk gün ağrı kendisini biraz daha fazla hissettirebilir. Uzman diş hekimi tarafından reçete edilen ağrı kesicilerin kullanımı sonucu bu süre en az ağrı hissi ile geçirilir.

Diş Çekimi Sonrası Kanama 

Basit ve cerrahi olması fark etmeksizin neredeyse her Diş Çekimi sonrası belirli miktarda kanama meydana gelmektedir. Genellikle ilk 24 saat sızıntı seviyesinde de olsa devam edebilen bu durum bölgede kanın pıhtılaşma sonucu ortadan kalkmaktadır.

Hastalarda nadiren de olsa Diş Çekimi Sonrası Kanama, ateş, titreme gibi komplikasyonlar oluşması halinde zaman kaybetmeden diş hekimine kontrole gidilmesi en doğru davranış olacaktır.

Diş Çekimi Sonrası Şişlik 

Basit Diş Çekimi olarak adlandırılan ve herhangi bir enfeksiyon, derin çürüme veya kırık zorlu barındırmayan nispeten daha kolay Diş Çekimi uygulamalarında herhangi bir şişlik oluşmaz.

Cerrahi Diş Çekimi olarak adlandırılan enfeksiyon, derin çürüme, kırık veya ağızda zorlu konumda bulunan ve kendilerine özel şekilde adlandırılan dişlerin çekilmesi sürecinde yaşanan zorluğa bağlı olarak ortalama 2 ila 3 gün sürebilen şişlik oluşabilir.

Diş Çekimi Sonrası Şişlik yaşanması durumunun önüne geçilmesi için Diş Çekimi yapılan bölgeye ilk gün soğuk uygulaması yapılabilir. Ayrıca uzman diş hekimi tarafından hastaya önerilen davranışların özenle uygulanması halinde şişlik oluşma ihtimali azalırken var olan şişliğin hızla iyileştiği görülmektedir.

Diş Çekimi Sonrası Yemek

Diş Çekimi sonrası ilk gün yumuşak ve sıvı yiyeceklerin tüketilmesi doğru olacaktır. Hatta yemek yenmesi için anesteziden kaynaklanan uyuşukluğun geçmesi beklenmelidir. Bu durum Diş Çekimi Sonrası Yemek için 2 ila 4 saat beklenmesini gerektirebilir.

Diş Çekimi sonrası ilk birkaç gün sıcak yemek yememesi doğru bir davranış olacaktır. Bununla birlikte sert, asitli, çok sıcak veya soğuk gıdalar yenmeyerek çekim sonrası boşluk oluşan bölge korunabilir.

Diş Çekimi Sonrası İltihap 

Her Diş Çekimi vakası sonrasında çekim yapılan bölgede veya ağız içerisinde iltihap oluşumu gerçekleşmez. Hastada çekim sonrası şiddetli ağrı, yüksek ateş, titreme, lenf hassasiyeti gibi durumlar görülmesinde durumlar görülmesi halinde Diş Çekimi Sonrası İltihap oluşumundan şüphelenilip zaman kaybedilmeden uzman diş hekimine başvurulması gerekmektedir.

Diş Çekimi Fiyatları 

İnsanların dişlerinde farklı sebeplerle ileri seviyede çürüme, kırılma, iltihaplanma oluşması ve bu durumun diğer diş tedavi yöntemleri ile iyileştirilememesi halinde son seçenek olarak Diş Çekimi ne başvurulur. Kliniğimize ulaşan ve yaşadığı diş problemlerinin giderilmesi için dişinin çekileceğini düşünen bireylerden en sık aldığımız soru Diş Çekimi Fiyatları 2023 yılında ne kadar olmaktadır.

Sağlık alanında yapılan uygulamalarda kişi muayene edilmeden bir fiyat belirtmenin doğru olmayacaktır. Kliniğimizde Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi alanında uzman hekimimiz tarafından gerçekleştirilecek muayene sonucunda tedavi süreci ve ücreti net olarak hastaya belirtilebilir.

Diş Çekimi Fiyatları konusunda farklılık oluşmasına yol açan birçok durum bulunmaktadır. Bu faktörler arasında;

  • Kişinin genel sağlık durumu,
  • Hastanın ağız ve diş yapısı,
  • Çekilmesi gereken diş sayısı,
  • Çekilecek dişin ağızdaki konumu,
  • Dişin çekilme nedeni ve problemin boyutu,
  • Tedaviyi gerçekleştirecek klinik ve diş hekiminin tecrübesi,

şeklinde sıralayabiliriz.

Sizde farklı nedenlerle dişlerinizde yaşanan problemlerin giderilmesi, ağız - diş sağlığınızın korunarak diğer dişlerinizde herhangi bir rahatsızlık oluşmaması için Hemen Bizi Arayarak randevu alabilir, uzman diş hekimlerimiz tarafından yapılacak Diş Çekimi işlemi ile maruz kaldığınız ağrılardan ve diğer sorunlardan hızla kurtulabilirsiniz.


Di? Çekimi sonras? özellikle çekim bölgesinde olu?an beyaz renk iyile?me dokusu olarak adland?r?labilir. Tedavi sonras? gerçekle?en iyile?me süreci s?ras?nda çekim bölgesindeki di? eti önce beyazla??rken zaman içerisinde sa?l?kl? pembe rengine döner.

Di? Çekimi Fiyat? birçok farkl? duruma ba?l? olarak de?i?iklik göstermektedir. Çekilecek di?in a??z içerisindeki konumu, hastan?n di?inde var olan problem, ya?anan rahats?zl???n seviyesi gibi pek çok etmen di? çekimi ücretlerinde farkl?l?k olu?mas?na yol açmaktad?r. Di? çekimi ne kadar sorusuna en sa?l?kl? cevab? uzman di? hekimi taraf?ndan klinik ?artlar?nda gerçekle?tirilecek muayene sonucunda alabilirsiniz.

Hay?r… K?r?k Di? Çekimi çok zor bir uygulamad?r ?eklinde bir kan?ya var?lamaz. Bununla birlikte Basit Di? Çekimi s?n?f?nda ifade edilemeyen bu durumdaki di?ler tecrübeli di? hekimleri taraf?ndan gerekmesi halinde parçalar halinde a??z içerisinden ç?kar?l?r.

Hay?r… Di? Çekimi lokal anestezi alt?nda gerçekle?tirilen bir uygulamad?r. Bu nedenle hasta Di? Çekimi süresince herhangi bir a?r? hissetmez. Çekim sonras? ilk 1 ila 2 gün ya?anan a?r?lar uzman di? hekimi taraf?ndan reçete edilen a?r? kesicilerin kullan?m? sonucu ortadan kald?r?labilir.

Evet… Yirmilik Di? Çekimi Zorlu Di? Çekimi veya Cerrahi Di? Çekimi s?n?f?nda gösterilebilir. Bu gibi durumlarda alan?nda tecrübeli di? hekimleri hastaya en uygun teknikle di? çekimini tamamlayarak çekim esnas?nda kom?u di?lerin, di? etlerinin ve çevre dokunun minimum derecede etkilenmesini sa?lar.

Di? Çekimi sonras? 1 ila 2 gün gerçekle?ebilecek a?r? do?al kabul edilebilir. Cerrahi Di? Çekimi olarak adland?r?lan zorlu di? çekimlerinde bu süre 1 haftay? bulabilir. Bu süre d???nda Di? Çekimi Sonras? ciddi a?r?lar hisseden ki?iler tedaviyi gerçekle?tiren uzman di? hekimine ba?vurmal?d?r.

Hay?r… Normal gerçekle?en bir Di? Çekimi sonras? ate? görülen bir komplikasyon de?ildir. Çekim sonras? ate? veya titreme gibi belirtileri olan ki?iler zaman kaybetmeden di? hekimlerine ula?mad?r.

Evet… Di? Çekimi sonras? çekim yap?lan di?in kom?u di?lerinde, di? etlerinde, çevre dokularda belirli seviyede a?r? olu?mas? do?al kar??lanabilecek bir durumdur.

Hay?r… Di? Çekimi sonras? en az 3 gün sigara içmemesi gerekmektedir. Çünkü sigara içildi?inde çekim yap?lan bölgede olu?an bo?lu?a kan dolmas? engellenerek yaran?n geli?imi ve iyile?me süreci olumsuz etkilemektedir.

Evet… Di? Çekimi sonras? çekim yap?lan bölgede olu?an bo?luktan kaynakl? a??z kokusu olu?abilir. Bu durum Di? Çekimi sonras? olu?an bo?lu?un kapanmas? ile birlikte yok olacakt?r.

Di? Çekimi sonras? çekim nedeniyle a??z içerisinde olu?an bo?luktaki yaran?n kapanmas? çekilen di? sebebiyle olu?an yaran?n büyüklü?ü ve ki?inin genetik yap?s?na göre farkl?l?k göstermektedir. Basit Di? Çekimi sonras? 1 hafta gibi bir sürede yaran?n kapand??? görülebilirken cerrahi di? çekimlerinden sonra bu süre 2 ila 4 hafta aral???nda olmaktad?r.

Di? çekimine ihtiyaç duyan hastalarda bir gün içerisinde kaç adet di? çekilece?i ki?inin genel sa?l?k durumuna ba?l? olarak de?i?iklik göstermektedir. Çekilecek di?lerin kemik ile ili?kileri ve kök pozisyonlar? gibi durumlar da çekilecek di? say?s?nda göz önüne al?nan faktörler olarak bilinmektedir.

Di? Çekimi sonras? çok s?k tükürülmesi çekim nedeniyle olu?an bo?lukta ki yaran?n üzerinde kan p?ht?s? olu?umunu engelleyerek iyile?me sürecini olumsuz etkiler. Bu nedenle Di? Çekimi sonras? hastalardan mümkün olan en az say?da tükürme eylemi gerçekle?tirmeleri istenir.

Hastalarda Di? Çekimi sonras? çekim bölgesinde ?iddetli bir a?r?, lenf hassasiyeti, yüksek ate?, titreme gibi belirtiler gözlemlenmesi Di? Çekimi Sonras? ?ltihaplanma belirtileri aras?nda gösterilebilir.

Evet… Hamilelik dönemindeki anne adaylar? di?er di? tedavilerini yapt?rabilecekleri gibi Di? Çekimi konusunda da ihtiyaç duymalar? halinde uygulama geçirebilirler. Bununla birlikte baz? di? tedavisi durumlar?nda ihtiyaç duyulan röntgen çekimi anne adaylar? için verilmektedir.

Tedavinin ba?ar?s? ve planlanmas? için röntgen çekiminin kesinlikle gerekli görülmesi halinde gebelik dönemindeki ann

Evet… Emzirme dönemindeki anneler ihtiyaç duymalar? halinde büyük bir güven ve konfor içerisinde Di? Çekimi tedavisi yapt?rabilirler.

Evet… Ki?inin maruz kald??? enfeksiyondan kurtulabilmesi için Di? Çekimi gerekli olan durumlarda apseli di? çekilebilir. Bu gibi durumlarda Di? Çekimi öncesi uzman di? hekimi taraf?ndan reçete edilen antibiyoti?i kullanan hasta ilac?n biti?i ile birlikte çekim i?lemine haz?r hale gelmektedir.