Botoks Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Anasayfa
  2. Botoks Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Botoks sonrası dikkat edilmesi gerekenler, botoks tedavisi kırışıklıklarından kurtulmak isteyen kişilerin botilinum toksini sayesinde daha çekici bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Botoks Nedir?

Botox enjeksiyonu, botulinum toksininden elde edilen seyreltilmiş saflaştırılmış bir nörotoksin protein kompleksidir. Botulinum toksini Clostridium botulinum bakterileri tarafından üretilir. Botulinum toksini tip A olarak da bilinen Botox markası, kontrollü laboratuvar koşullarında üretilir ve çok küçük terapötik dozlarda mevcuttur. Tip A, botulinum toksininin yedi farklı serotipinden (A, B, C1, D, E, F, G) en çok çalışılanıdır.

Her serotipin farklı özellikleri ve işlevleri vardır. Hiçbiri tam olarak aynı değildir. Bazı yüz kaslarına yapılan botoks enjeksiyonları kırışıklık üreten kasları felç edebilir veya zayıflatabilir.

Botoks, kasların kasılmasını söyleyen sinir uyarılarını bloke ederek çalışır. Bu, kırışıklıklara neden olan kasları geçici olarak felç ederken, cildi daha pürüzsüz ve taze hale getirir. Çalışmalar ayrıca botulinum toksininin boyun ve gözlerdeki migreni, aşırı terlemeyi ve kas kramplarını etkili bir şekilde hafifletebileceğini göstermiştir.

Normalde beyniniz kaslara elektriksel bilgi göndererek kasların kasılmasını ve hareket etmesini sağlar. Elektrik bilgisi kaslara asetilkolin adı verilen bir madde ile iletilir. Botulinum toksini, asetilkolin salınımını engeller. Botulinum toksini, asetilkolin salınımını engelleyerek kas kasılmasını bildiren mesajı engeller. Temelde Botox, nöromüsküler kavşakta asetilkolin salınımını bloke ederek kas aktivitesini azaltır. Bu nedenle botulinum toksini enjeksiyonundan sonra kas spazmları durur veya keskin bir şekilde azalır.

Botoks Uygulaması

Botulinum toksini enjeksiyonunun nasıl çalıştığına dair daha teknik açıklama Botulinum toksini, motor veya sempatik sinir uçlarındaki reseptör bölgelerine bağlanarak, sinir uçlarına nüfuz ederek ve asetilkolin salınımını inhibe ederek nöromüsküler iletimi bloke eder. Terapötik dozlarda kas içine enjekte edildiğinde botulinum toksini, kasların kısmi kimyasal denervasyonuna neden olarak kas aktivitesinde bölgesel bir azalmaya neden olabilir.

Botoks enjeksiyonunun en etkili yolu güldürmek, güldürmek, kaşları kaldırmak veya göz çevresi kırışıklıklarıdır. Bu kırışıklıkları giderin Yüzünüz tamamen gevşediğinde, "dinamik" olma ve daha az belirgin olma eğilimindedir.

Boyun bantları için de uygundur. Botoks yaptıranlar, özellikle kaşları, "kaz ayakları" ve alın çizgileri olmak üzere yüz çizgilerini yok etmek için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Botoks kozmetiği, 65 yaş ve altındaki yetişkin hastalarda orta ila şiddetli kırışıklıkların geçici olarak iyileşmesinin oluklu mukavva ve / veya rektal kas aktivitesi ile ilgili olduğunu resmi olarak belirtmiştir. Botulinum toksini ayrıca, anormal baş duruşu ve servikal distoniye bağlı boyun ağrısının şiddetini azaltmak için yetişkinlerde servikal distoniyi tedavi etmek için kullanılır.

Botoks etkili krem ürünleri ayrıca aşırı kas aktivitesiyle ilgili yardımcı olarak cildin taze görünümüne kavuşmasını sağlamaktadır.

Botulinum toksin enjeksiyonları, botulinum toksin enjeksiyonlarını kullanma konusunda deneyimli eğitimli tıp uzmanları tarafından uygulandığında nispeten güvenli bir tedavidir. Tüm enjeksiyon tedavileri gibi, botulinum toksininin de bazı potansiyel yan etkileri vardır, ancak bu yan etkilerin çoğu hafif ve geçicidir botoks kremleri size yardımcı olabilir. Enjeksiyon ağrı, hassasiyet ve morarma ile ilgili olabilir ve bazı insanlar tedaviden sonra hafif baş ağrıları rapor ederler.

Botulinum toksini tedavisinden kaynaklanan büyük yan etki riski azdır. Aslında en sık görülen ana yan etki göz kapaklarının sarkmasıdır. Bir çalışmada, insanların sadece%3,2'si bu yan etkiyi gördü. Göz kapaklarının düşmesinin yan etkileri genellikle sadece birkaç gün sürer. Bunun dışında keratin botoks yöntemi ile saçlarınızın görünümünü yenileyebilirsiniz.

Botoks Tedavisi İçin Uygunluk

Botulinum toksini, istediğiniz sonuçlar için en iyi tedavi olmayabilir. İdeal botoks adayı aşağıdaki kriterleri karşılar. 18-65 yaş Yüz çizgilerinin ve kırışıklıkların görünümünü iyileştirme isteğinde bulunanlar, prosedüre aşina botoksun her şeyi iyileştiremeyeceğini anlayanlar,

Botoks'un yapabileceklerinin sınırlarını anlayan kişiler, cerrahi olmayan çözümler arayanlar, geçici bir çözüm bekleyenler, fiziksel ve ruhsal sağlığı iyi sigara veya anabolik steroid kullanımı yok ağır alkol kullanıcısı değilseniz, hamile veya emzirmiyorsanız uygun bir adaysınız demektir.

Botoks Kimlere Önerilmez?

Aşağıdaki koşulları karşılayan kişiler botulinum toksin enjeksiyonları ile botoks tedavisi olmamalıdır: Hamile kadınlar; bu ilaçla doğum kusurlarına dair herhangi bir rapor olmamasına rağmen hamile kadınlar tedavi olmayacaktır.

Emzirme; Benzer şekilde, botulinum toksininin anne sütünde ifade edildiğine dair bir kanıt yoktur, ancak en iyisi emzirirken önlenmelidir. Bu sebeple botoks zararları görülebilir.

Nöromüsküler hastalık öyküsü (multipl skleroz ve miyastenia gravis) veya nörotransmisyonu içeren diğer hastalıkları olan hastalar bu ilaçtan kaçınmalıdır. Aşağıdaki ilaçları alan hastalar botulinum toksini almamalıdır: aminoglikozid antibiyotikler, penisilinler ve kalsiyum kanal blokerleri (Kalan, Cardison, Diracto, Novak, Procada, Vereland). İnsan albüminine (yumurta akı) veya botulinuma karşı bilinen alerjiler; kayıtlı botulinum alerjisi vakası yoktur. Önerilen enjeksiyon bölgesinde enfeksiyonu olan hastalar. Hazırlıktaki herhangi bir bileşene alerjisi olan hastalar.

Botoks Sonrası Küçük Önlemler

Botoks sonrası dikkat edilmesi gerekenler en küçük iğne kullanıldığı için rahatsızlık minimaldir ve kısa sürelidir. Botulinum toksin enjeksiyonları, lokal anestezik enjeksiyonlar kadar ağrılı değildir. Botulinum toksini enjeksiyonunun hissini açıklamak için kullanılan "kaşları koparmak", "bazı böcekleri toplamak" veya "karıncalanmak" gibi bazı karşılaştırmalar.

Genel olarak botulinum toksin enjeksiyonlarının neden olduğu rahatsızlık minimum ve geçici olmalıdır. Gerekirse botulinum toksini enjeksiyon bölgesine buz veya botoks kremi​​ile anestezi uygulayın.

Botulinum toksini enjeksiyon işlemi çok özel bir hazırlık gerektirmez. Botoks ameliyatı olmadan önce, siz ve doktorunuz botulinum toksininden kaynaklanan komplikasyonları önlemek için bir dizi yönerge belirlemelisiniz.

Bu yönergeler genellikle kaçınılması gereken postoperatif faaliyetleri içerir ve doktor, kişisel durumunuza göre bu ayrıntıları size sağlayacaktır. Pek çok doktor, olası morluk veya şişliği azaltmak için tedaviden yaklaşık iki gün önce aspirin ve antiinflamatuar ilaçların kesilmesini önermektedir.

Botoks tedavisi sonrası pişman olmamak adına botoks fiyatları iyi araştırılmalıdır. İşinde başarısını kanıtlamış uzman bir ekiple tedavi yönetilmelidir. Aksi takdirde istediğiniz görünüme kavuşamayabilirsiniz.

Çeşitli dönemlerde botoks kampanya fırsatları karşınıza çıkacağı gibi tedavinizi fiyattan ziyade nasıl daha verimli bir sonuç alabilirim diye düşünmeniz sağlığınız ve cildiniz için en doğru karar olacaktır.